The Tin Soldier

skc3a6rmbillede-2010-05-21-kl-080943

Hvis man er vokset med de hardcore hyggeversioner af H.C. Andersens eventyr, hvor præsentationen tit er både sentimentalt, ufarligt og sødt, så er det forfriskende at se andre vinkler på og omskrivninger af historien. Cue ‘The Tin Soldier’ fra spilskaberen Alejandro Iglesias, der tager en noget mere Tim Burtonske-take på eventyret om tinsoldaten.

I ‘The Tin Soldier’ skal man i bedste point&click-stil som den et-benede tinsoldat stoppe den lede trold i æsken og redde sin udkårne. Grafikken er holdt i få farver med filter som en gammel stumfilm, og ganske som det brillante ‘Machinarium‘ foregår al styring med musen og al dialog via symboler i talebobler.

Og læg særligt mærke til musikken, der går fint i spænd med det melankolske stemning og tungsindighed, der hviler over hele spillets udtryk. Næppe et børnespil i den forstand, men et fascinerende bud på, hvordan man kan arbejde med eventyr – prøv det, hvis du også var vild med American McGees version af ‘Alice’ eller det tidligere fredagsspil ‘Hansel & Gretel‘.

Vær en tapper tinsoldat og god weekend:)

Spil ‘The Tin Soldier’ her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s