The Curfew

skc3a6rmbillede-2010-10-08-kl-160154

Som jeg skrev i onsdags, så er spil, der tør være revsende samfundskritik og samtidig medrivende og velproduceret sjældne.

Men så faldt jeg over britiske Channel 4s seneste spil ‘The Curfew’, hvis manuskript er skrevet af en af Englands mest erfarne spiljournalister Kieron Gillen.

‘The Curfew’ foregår i et fremtidsmareridt af en verden, hvor man skal kæmpe for sine borgerrettigheder, og hvor regeringen konstant overvåger en (hvilket reelt er virkelighed i England nu med et enormt antal af sikkerhedskameraer på alle offentlige steder). Her skal man undersøge forskellige scener, tale med et væld af personer og finde spor, som en anden detektiv, og det hele er ekstremt velpoleret med fine skuespilspræstationer, gode overraskelser i tempoet og næsten troværdig dialog.

Man kan sagtens klandre ‘The Curfew’ for at være mindre spil og mere historie, men som fortælling fungerer den godt – også fordi den mindede mig om et miks mellem Tex Murphys eventyr, ‘In Memoriam‘ detektivspillet og det danske ‘Blackout’. Spillet starter tilmed også med et telefonopkald, så inspirationen er jo tydelig…:)

Og igen er det opløftende at se, hvordan Channel 4 bruger spil fuldkommen naturligt i deres formidling af komplekse emner (tidligere spil er f.eks. 1066 om slaget ved Hastings og Trafalgar Origins)

God fremtidsudforskning og god weekend:)

Spil The Curfew her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s