Sissy´s Magical Ponycorn Adventure

skc3a6rmbillede-2011-05-27-kl-090015Et medie er kommet et stort skridt, når skaberens alder ikke længere er relevant. Eller sagt på en anden måde: når alle fra de yngste børn til den ældste knag kan udtrykke sig via mediet hvad end det er film, digt, eventyr, musik eller malerkunst.

Og i det perspektiv kan jeg kun smile over, at ugens Fredagsspil  ‘Sissy´s Magical Ponycorn Adventure’ er tegnet og udtænkt af den blot 5-årige amerikanske pige Cassie (sammen med sin 33-årige far) – et eventyrspil om Sissy, der bare MÅ indsamle magiske pony-enhjørringer i håndtegnede farvekridtbilleder tegnet af Cassie…. hvilket krævr, at man kæmper mod bjørne, dinosaurer og værst af alt: en ond citron, der truer med at sprøjte citronsaft i øjet på Sissy.

Spillet er kort, nemt og ganske elementært (for voksne), men det centrale er følelsen: alt her føles bare som et stort børnesmil fyldt af fantasi, eventyr og smittende naivitet. Og bedst at alt føles spillet så inderligt personligt (Cassie indtaler selv dialogen), håndgjort og ægte, hvilket i sig selv er en sjældenhed i nutidens spilmarked.

Tendensen er heldigvis på vej mod mere distinkte personlige udtryk i spil som ‘World of Goo’, ‘LIMBO’ eller ‘Sword & Sworcery’ – og her er ‘Sissys Magical Ponycorn Adventure’ forhåbentlig starten på flere børnespil lavet af børn til børn.

God udforskning af en 5-årig piges vidunderlige verden – og god weekend 🙂

 

Spil Sissys Magical Ponycorn Adventure her

Reklamer
This entry was posted in Børn and tagged .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s