Lose / Lose

For første gang i Kliks historie er ugens Fredagsspil et spil, som du aldrig skal spille – med mindre du gerne vil smadre din computer.

Du skal end ikke tænke på at installere det – medmindre du installerer og spiller det fra papirkurven på din computer.

Spillet hedder ‘Lose/Lose’, og er et spil, der har virkelige konsekvenser for sin spiller. Hver gang du fyrer et rumvæsen på skærmen ned, så slettes der automatisk en fil fra din harddisk. Så enkle er spillereglerne.

Ideen er i mine øjne fantastisk, selv om den er arty ud over alle grænser. Særligt fordi rumvæsenerne på skærmen ikke skyder mod spilleren – de er faktisk helt passive, og flyver blot ned mod spillerens rumskib. Så hvis du vælger at være aggressiv, så straffes du med en slettet fil.

Budskabet er soleklart, og viser også, hvor overfladiske mange spil lige fra Space Invaders og op til nutidens spil som ‘Killzone’ er i deres fjendebillede: disse er altid “de andre”, og der skal ikke vises nåde. Det er vigtigt at puste til fremmedfrygten, og gøre dem til umenneskelige modstandere, der blot skal agere målskive for vores aggressioner, vores usikkerhed, vores frygt og samtidig styrke vores forhold til vores “venner” i spillet. Det er klassisk krigspropaganda, men det er skræmmende så få spil, der i dag har et så nuanceret fjendebillede som ‘Lose/Lose’ – på trods af dets retrolook.

God weekend og savner du et godt fredagsspil i shoot´em up stil, så prøv f.eks. Red Fluxion

Prøv aldrig ‘Lose/Lose’-spillet her – men læs om det

Tak til Hans Lauring og Jesper Nielsen for tippet til spillet

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s