Gretel and Hansel 2

skc3a6rmbillede-2010-11-05-kl-125834

I sidste uge var det Moby Dick, der fik en interaktiv overhaling, og i denne uge er turen kommet til Grimms eventyr om Hans & Grethe, da jeg faldt over et unikt eventyrspil, som i den grad fortjener opmærksomhed og museklik.

Gretel & Hansel 2 er selvsagt en viderefortælling af det første Gretel & Hansel-spil, som var ugens Fredagsspil tilbage i november forrige år, og det lægger heldigvis ikke fingrene imellem, når eventyret skal gendigtes. Udover at hele spillets univers er fascinerende smukt malet som et levende akvarelbillede, så er det også bloddryppende, svært, mystisk og ikke uden en snert af Tim Burtonsk fantasi.

Samtidig har spillet en genistreg, som også var fremtrædende i det stilskabende ‘Machinarium‘: al tekst er bandlyst, da alle figurer taler i krops- og billedsprog. Ikke at det gør spillet lettere eller mere børneegnet af den grund (det er svært blodigt), men udtrykket er fabelagtig – også selvom man kan bande en smule over styringen.

Gad vide hvornår vi ser sådanne personlige nyfortolkninger af H.C. Andersens eventyr sat på spil? Udover ‘The Tin Soldier’ bygget over Den Standhaftige Tinsoldat har jeg ikke stødt på andre, så tip mig gerne, hvis de findes…

God flugt fra træmanden herover (ikke helt nemt) og god weekend 🙂

Spil Gretel & Hansel 2 her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s