Elude

skc3a6rmbillede-2011-05-06-kl-105556

Langt de fleste kender venner, familie eller bekendte, der har lidt eller lider af en depression.

Hvis man aldrig selv har mærket en depression på egen psyke og krop, hvor slemt det kan stå til, så prøver ugens Fredagsspil ‘Elude’ at forklare det.Nuvel på metaforisk vis, hvilket i mine øjne holder hele vejen, og gør ‘Elude’ til et af de få strålende eksempler på et “læringsspil”, der formår at oplyse, men samtidig udfordre via interaktivitet.

Det skyldes i høj grad, at spilmekanikken i gennem spillet er et symbol på en depressions forskellige faser: i starten af spillet går man – ganske lig drengen i LIMBO – trolig fra venstre mod højre i en frodig skov, mens man kan “resonere” med skovens fugle og kravle op ad træernes grene. Jo flere fugle, man vækker genklang i, des højere kan man hoppe og ender til sidst over trætoppene, hvor verden er lys og venlig. Her går spillet over i et art “Doodle Jump”, hvor man hopper opad fra blad til blad og nyder suset – lige indtil at tæppet med ét bliver trukket væk under en, og man dumper ned igennem trækronerne igen.

Og så følger mørket og depressionen – symboliseret ved mørke trærødder, der hiver en dybere ned i mørket. Her efter bliver man langsommere, man kan ikke hoppe længere, og ligegyldigt hvad man gør, så ryger man længere og længere ned i et hul og lukker sig inde i sig selv.

‘Elude’ er udviklet som hjælp til pårørende til depressionsramte, men selvom man ikke kender til depression er spillet et usædvanligt stærkt, sigende og vellavet spilbart digt – og mindede mig i høj grad om Fredagsspillet “…But That Was Yesterday”

Nyd det som eksempel på, hvordan spilmekanik yderst elegant kan infomere om en sindstilstand, og fortælle via interaktion og ikke dynger af multiple-choice spørgsmål, tekstbokse eller overpædagogiske vejledninger, der alt for ofte stækker sådanne “læringsspil”.

‘Elude’ er less talk, more rock.

God udforskning af sindets afkroge – og god weekend 🙂

Spil Elude her

NB: Tak til Juuso for spiltip.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s