Depict1

skc3a6rmbillede-2011-11-18-kl-123144

Spil Depict1 her

For en gang skyld skal korte beskrivelser ikke spolere oplevelsen bag spillet Depict1. Hvis du vil have det fulde udbytte af ugens Fredagsspil, skal du derfor først læse videre, efter du har spillet spillet 🙂

Men nu er du advaret….

Depict1 er et spil, der handler om tillid. Nærmere bestemt os menneskers tillid til de digitale spil.

I spil har vi i årevis lært at tage for givet, at spillet vil være vores nye bedste ven – men hvad nu, hvis spillet hader os og egenligt bare gerne vil se os fejle og dø hele tiden? Hvad nu hvis spillet ligefrem lyver for dig?

Konceptet med at bryde illusionen om den blinde tillid til spillet er ikke kun en god motivationsfaktor for reelt at kæmpe mere mod spillet og skabe intenst drive, men viser også, hvordan vi blindt stoler på maskinens regler.

Vi har set det i da jeg sidste sommer kårede årets klogeste kunstspil i spillet Loved, hvor spilleren bliver svinet til at “fortæller”-stemmen. Vi har set det i LIMBO, der meget subtilt har en scene, hvor yndige små sommerfugle stjæler din opmærksomhed fra den kæmpe rævesaks foran ens fødder, og DADIU-spillet ‘Broken Dimensions’ fra sidste år eksperimenterede også med ideen om et spil med en guide, der kæmper imod spilleren.

Men Depict1 tager skridtet en smule videre, for her bliver tekstkommentarerne fra den ansigtsløse “hjælper” ikke blot beskidte lodrette løgne, men derved faktisk tips til, hvordan man gennemfører banerne. Det er ikke raketvidenskab at bruge omvendt psykologi på denne måde, men det er bare så frydefuldt effektivt, når Depict1 gør det med kynisk humor og samtidig indlejrer spillets budskab i sin spilmekanik.

God tillids-platforms-hopperi og god weekend 🙂

Spil Depict1 her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s